• Vijververlichting, in verschillende soorten en vormen


  24 January 2017

  Ook in de vijver is verlichting mogelijk, zo kunt u op een mooie wijze uw tuin verlichten. U creëert zo op een unieke manier extra sfeer in uw tuin, iets wat veel mensen met een vijver nog niet hebben!

  Veilige vijververlichting

  Er zijn diverse soorten vijververlichting die van een donkere en ongezellige plek in uw tuin een prachtige omgeving maken. Bij het toepassen van de vijververlichting staat de veiligheid altijd voorop wat ten goede komt voor u, maar ook voor het leven in uw vijver. Het plaatsen van een huislamp in het water wordt ten zeerste afgeraden door vijverspecialist Vijverbenodigdheden, water en elektriciteit samen kunnen namelijk dramatische gevolgen hebben. Bij het kiezen van de verlichting is het gebruik maken van 12 V of verlichting op zonne-energie de manier van werken op een veilige manier.

  OASE vijververlichting

  In de techniek zien we steeds meer de veilige manier van werken terug. Bij een merk zoals OASE is alle verlichting gebaseerd op 220V, maar door een tussenkomst van een transformator wordt de stroom omgezet naar 12V waardoor er in uw vijver en tuin op een veilige manier verlichting kan worden aangebracht. Deze verlichting is uniek en zien we in de tuinverlichting nog niet zo vaak terug.

  OASE staat bekend als een hoogstaand vijvermerk en hierdoor is deze verlichting goed onderwater te gebruiken. U kunt vanaf nu dus de hele onderwaterwereld op een nog betere manier bekijken.

  Verlichting plaatsen

  Het aankopen van een betrouwbare vijverpomp naast de verlichting is ook essentieel om te kunnen blijven genieten van uw vijver. Het plaatsen van de verlichting en het verwerken van de snoeren op een zo goed mogelijke manier is belangrijk, omdat het een aangrijpende klus is om dit in één keer goed te doen. Probeer ten allen tijde het licht van boven naar beneden te laten schijnen, hierdoor heb je het minste last van het licht op de helderheid van je vijverwater. Onderwater vijververlichting is niet alleen mooi voor in de vijver, maar ook voor het verlichten van een vijverpomp met een fontein of watervallen.

   

  Accentverlichting

  Naast onderwater verlichting wordt er in de koi wereld voornamelijk gebruik gemaakt van accentverlichting. Op een creatieve manier aanbrengen van licht zonder dat er specifieke onderwaterverlichting moet worden aangeschaft. Het verlichten van bijvoorbeeld een waterpartij, rotsen en bomen kan zorgen voor een aangenaam glimmend effect. Hierdoor wordt uw tuin en omgeving op een prachtige manier voorzien van een glinsterende verlichting.

  Vijververlichting op zonne-energie

  De nieuwste trend is naast een vijverpomp op zonne-energie, die werken door middel van een zonnepaneel, de vijververlichting op zonne-energie. We zien dit al enkele jaren terug door middel van de drijvende lichtbollen die zich volladen met zonne-energie en dan in de avond de vijver voorzien van een prachtige gloed op uw vijverwater. De ontwikkeling is dat er steeds meer verlichting komt op zonne-energie en hierdoor op een creatieve manier wordt omgegaan met het milieu en het aanbrengen van vijververlichting.

Add a Review/Comment