• Buiten uw leidingen verleggen?


  15 March 2016

  Soms kan het gebeuren dat de leidingen die buiten aanwezig zijn, verlengd moeten worden. We zullen hier geen waslijst aan redenen op gaan noemen, maar enkele van die redenen zouden kunnen zijn dat je een watertappunt bij wil laten maken, dat je een fontein aan wil leggen of bijvoorbeeld juist een vijver wil graven op de plek waar nu een leiding loopt.

  Inventariseer wat waar ligt

  Alvorens je begint met het verleggen van leidingen, is het belangrijk te weten wat de huidige situatie is. Aan de hand daarvan kun je immers een plan opstellen om te bedenken hoe de leidingen gelegd moeten gaan worden. Zonder dit plan doe je eigenlijk maar wat, in de hoop dat het goed afloopt. Met zo'n plan is die goede afloop al veel beter haalbaar omdat je iets hebt om naar toe te werken.

  Bedenk de doelstellingen

  Bij het leidingen verleggen is dat verleggen op zichzelf natuurlijk niet de doelstelling. Je gaat niet over tot het verleggen van leidingen puur om het verleggen van die leidingen. Daarom is het belangrijk zeker te weten wat je wil bereiken. Wil je een bepaalde regio van de tuin vrij maken van leidingen? Wil je juist ergens extra leidingen hebben? Bedenk goed welke consequenties dit heeft op de leidingen.

  Stel het nieuwe leidingenplan samen

  Vervolgens is het tijd om te bedenken wat er dan precies veranderd moet worden. Welke leiding moet waarheen verlegd worden, welke leidingen moeten er verwijderd worden en welke leidingen komen er nieuw bij? Maak aan de hand hiervan een nieuw leidingenplan en bedenk goed of dit praktisch en werkbaar is.

  Voer het plan uit of besteed dit uit

  Tenslotte is het zaak om het plan ten uitvoer te brengen. Je kunt er allereerst voor kiezen om dit zelf te doen en dus zelf de leidingen te verleggen en de indeling te wijzigen. Mocht je hier te weinig vertrouwen in je eigen kunnen hebben op dit gebied, dan is het raadzaam om het daadwerkelijke verleggen van de leidingen uit te besteden aan een bedrijf wat ervaring heeft op dit gebied. Natuurlijk kun je wel zelf op de kosten besparen door bijvoorbeeld alvast de leidingen op te graven of zelf het leidingenplan op te stellen. Ook kun je bij diverse bedrijven offertes opvragen om zo te besparen op de kosten voor het verleggen van de leidingen.

Add a Review/Comment