You are here: Home » News » Spouwmuurisolatie
 • Spouwmuurisolatie


  15 March 2016

  Het isoleren van de spouwmuur brengt een aantal voordelen voor uw woning met zich mee. In onderstaand artikel zullen we kort de voordelen benoemen die zich door de isolatie van een spouwmuur kenbaar zullen maken.

  Voordeel 1: Verhoging van het comfort

  Allereerst zal er na isolatie een verhoging van het comfort merkbaar worden. Doordat de warmte veel beter opgesloten blijft in de woning zal er minder warmte verloren gaan en blijft de woning zelf dus ook warmer. De centrale verwarming hoeft minder op te warmen, waardoor de temperatuur in de woning meer constant blijft.

  Voordeel 2: Besparing op energierekening

  Het volgende voordeel hangt eigenlijk grotendeels samen met het hiervoor genoemde voordeel. Doordat er minder energie verloren gaat en dus minder energie door de centrale verwarming hoeft te worden omgezet in warmte, wordt er minder energie gebruikt door de cv ketel. Vaak wordt hiervoor gas gebruikt, waardoor de gasrekening zal dalen na aanbrenging van spouwmuurisolatie door een installatiebedrijf.

  Voordeel 3: Minder tocht

  Een derde voordeel is dat er na spouwmuurisolatie minder tocht in de woning zal ontstaan. Doordat het warmteverschil in de ruimten veel minder groot is, zal er minder luchtverplaatsing plaats vinden en dus ook veel minder tocht ontstaan. Ook dit draagt weer bij aan de verhoging van het comfort.

  De besparing op jaarbasis

  Een belangrijke leidraad bij het nemen van de beslissing om wel of juist niet een spouwmuur te isoleren, is de besparing op jaarbasis. Uiteraard hangt deze besparing sterk samen met de huidige situatie. Een nu al redelijk ge´soleerde spouwmuur of een kleine spouwmuur zal minder besparing met zich mee brengen dan een heel slecht ge´soleerde spouwmuur of een spouwmuur van vele vierkante meters.

  In ieder geval kan men de richtlijn aanhouden dat het isoleren van een spouwmuur gemiddeld zo'n Ç 800,- kost en dat deze investering doorgaans in 4 jaar is terugverdiend. Zoals gezegd hangen de werkelijke omstandigheden en terugverdientijden sterk af van de specifieke gevallen, maar het is altijd prettig om enigszins een richtlijn te hebben.

  Besparen op de offerte

  Behalve jaarlijks besparen, kun je op de offerte besparen door diverse partijen te benaderen en om een offerte te vragen. Op die manier weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor het isoleren van de spouwmuur.

Add a Review/Comment