• De beste soorten tuinverlichting


  06 April 2018

  Een tuin is een gezellige, leuke investering in de uitbreiding van je huis, maar je hebt er eigenlijk alleen tijdens het daglicht iets aan. Door de juiste tuinverlichting te kiezen heb je alle momenten van de dag plezier aan de tuin, ook ’s avonds. Dit is vooral in de winter handig. Welke soorten zijn er?

  Gevelverlichting

  Met deze spotjes belicht je een deel van de gevel. Zo krijgt de buitenkant van het huis een warmer gevoel tijdens de avond en geeft het duidelijk de vormen aan. Zo kun je bijvoorbeeld goed laten zien waar de voordeur is.

  Carportverlichting

  Vind je het lastig om in de avond de auto te parkeren? Met kleine sportjes kun je een lichtgevend parkeervak aanbrengen waardoor je eigenlijk nooit meer de weg kwijt raakt.

  Beveiligingsverlichting

  Verlichting geeft een veiliger gevoel aan de woning. Er zijn ook lampen die specifiek voor deze functie zijn gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld een felle floodlight aanbrengen waardoor niemand zomaar ongemerkt in de buurt van jouw huis kan komen.

  Terrasverlichting

  Voor een terras moet het licht sfeervol en nuttig zijn. Fel genoeg om de ruimte te verlichten, maar toch zo gedempt dat het niet fel in je ogen prikt. Dit zijn speciale zachte lampen.

  Opritverlichting

  Om een veilig en ruim gevoel aan de tuin te geven kun je denken aan opritverlichting. Deze geeft een soort looplijn door de tuin. Denk aan een verlichte route van de straat naar de voordeur. Zo verlies je nooit het pad en voelt het uiterst uitnodigend.

  Sfeerverlichting

  Voor de perfecte sfeervolle verlichting in de tuin is zacht warm licht. Deze is dimbaar zodat je in elk licht, zoals een lichte zomeravond of een donkere winternacht de perfecte sfeer blijft hebben. Het meest sfeervol is om een afwisseling te maken met verschillende soort verlichtingen. Bijvoorbeeld spots die in verschillende richtingen schijnen, met daartussen wandlampen en grondsokkels. Zo blijft het dynamisch en ruimtelijk, in plaats van een plat, eenkleurig licht. Om naast de verlichting meer sfeer toe te voegen aan de tuin, zie je veel meer tips en inspiratie op https://tuinplek.nl/

Add a Review/Comment