You are here: Home » News
 • Alarmsysteem


  28 February 2017

  Je denkt er al een tijd over na om een woning te gaan beveiligen. Alleen de stap om echt een woning te gaan beveiligen is groot. Je hebt hiervoor een alarmsysteem nodig en een camerasysteem. Je weet dan zeker dat een inbreker nog wel een keer nadenkt voor hij bij jouw inbreekt. Alleen je technische kennis is nihiel, waardoor je geen flauw idee hebt wat je nodig hebt. Of laat staan het systeem te installeren. Gelukkig hoef je jezelf hier geen zorgen meer om te maken. Een alarmsysteem is tegenwoordig gericht op mensen zonder technische kennis. Op basis van plug & play installeer je eenvoudig het systeem door de stappen op de kaart te volgen. Het stelt niet veel meer voor dan de stekker in het stopcontact doen en het systeem aan te zetten. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om een professioneel alarmsysteem te installeren.

  Laat je adviseren over de mogelijkheden

  Twijfel je wel systeem het beste bij jouw woning past? Of wel systeem het eenvoudigste te installeren is? Laat je door ons adviseren over de mogelijkheden. Wij laten je zien wat er mogelijk is en welk camerasysteem het beste aansluit bij je behoeftes. Daarnaast laten we ook zien welke systemen werken op basis van Plug & Play en dus eenvoudig zelf te installeren zijn. Een advies is altijd geheel vrijblijvend. Wij laten je gerust zien wat mogelijk is en wat voor elkaar kunnen betekenen. Op deze manier weet je precies hoe je de beveiliging van je eigen woning gaat aanpakken.   

 • Vijververlichting, in verschillende soorten en vormen


  24 January 2017

  Ook in de vijver is verlichting mogelijk, zo kunt u op een mooie wijze uw tuin verlichten. U creëert zo op een unieke manier extra sfeer in uw tuin, iets wat veel mensen met een vijver nog niet hebben!

  Veilige vijververlichting

  Er zijn diverse soorten vijververlichting die van een donkere en ongezellige plek in uw tuin een prachtige omgeving maken. Bij het toepassen van de vijververlichting staat de veiligheid altijd voorop wat ten goede komt voor u, maar ook voor het leven in uw vijver. Het plaatsen van een huislamp in het water wordt ten zeerste afgeraden door vijverspecialist Vijverbenodigdheden, water en elektriciteit samen kunnen namelijk dramatische gevolgen hebben. Bij het kiezen van de verlichting is het gebruik maken van 12 V of verlichting op zonne-energie de manier van werken op een veilige manier.

  OASE vijververlichting

  In de techniek zien we steeds meer de veilige manier van werken terug. Bij een merk zoals OASE is alle verlichting gebaseerd op 220V, maar door een tussenkomst van een transformator wordt de stroom omgezet naar 12V waardoor er in uw vijver en tuin op een veilige manier verlichting kan worden aangebracht. Deze verlichting is uniek en zien we in de tuinverlichting nog niet zo vaak terug.

  OASE staat bekend als een hoogstaand vijvermerk en hierdoor is deze verlichting goed onderwater te gebruiken. U kunt vanaf nu dus de hele onderwaterwereld op een nog betere manier bekijken.

  Verlichting plaatsen

  Het aankopen van een betrouwbare vijverpomp naast de verlichting is ook essentieel om te kunnen blijven genieten van uw vijver. Het plaatsen van de verlichting en het verwerken van de snoeren op een zo goed mogelijke manier is belangrijk, omdat het een aangrijpende klus is om dit in één keer goed te doen. Probeer ten allen tijde het licht van boven naar beneden te laten schijnen, hierdoor heb je het minste last van het licht op de helderheid van je vijverwater. Onderwater vijververlichting is niet alleen mooi voor in de vijver, maar ook voor het verlichten van een vijverpomp met een fontein of watervallen.

   

  Accentverlichting

  Naast onderwater verlichting wordt er in de koi wereld voornamelijk gebruik gemaakt van accentverlichting. Op een creatieve manier aanbrengen van licht zonder dat er specifieke onderwaterverlichting moet worden aangeschaft. Het verlichten van bijvoorbeeld een waterpartij, rotsen en bomen kan zorgen voor een aangenaam glimmend effect. Hierdoor wordt uw tuin en omgeving op een prachtige manier voorzien van een glinsterende verlichting.

  Vijververlichting op zonne-energie

  De nieuwste trend is naast een vijverpomp op zonne-energie, die werken door middel van een zonnepaneel, de vijververlichting op zonne-energie. We zien dit al enkele jaren terug door middel van de drijvende lichtbollen die zich volladen met zonne-energie en dan in de avond de vijver voorzien van een prachtige gloed op uw vijverwater. De ontwikkeling is dat er steeds meer verlichting komt op zonne-energie en hierdoor op een creatieve manier wordt omgegaan met het milieu en het aanbrengen van vijververlichting.

 • Buiten uw leidingen verleggen?


  15 March 2016

  Soms kan het gebeuren dat de leidingen die buiten aanwezig zijn, verlengd moeten worden. We zullen hier geen waslijst aan redenen op gaan noemen, maar enkele van die redenen zouden kunnen zijn dat je een watertappunt bij wil laten maken, dat je een fontein aan wil leggen of bijvoorbeeld juist een vijver wil graven op de plek waar nu een leiding loopt.

  Inventariseer wat waar ligt

  Alvorens je begint met het verleggen van leidingen, is het belangrijk te weten wat de huidige situatie is. Aan de hand daarvan kun je immers een plan opstellen om te bedenken hoe de leidingen gelegd moeten gaan worden. Zonder dit plan doe je eigenlijk maar wat, in de hoop dat het goed afloopt. Met zo'n plan is die goede afloop al veel beter haalbaar omdat je iets hebt om naar toe te werken.

  Bedenk de doelstellingen

  Bij het leidingen verleggen is dat verleggen op zichzelf natuurlijk niet de doelstelling. Je gaat niet over tot het verleggen van leidingen puur om het verleggen van die leidingen. Daarom is het belangrijk zeker te weten wat je wil bereiken. Wil je een bepaalde regio van de tuin vrij maken van leidingen? Wil je juist ergens extra leidingen hebben? Bedenk goed welke consequenties dit heeft op de leidingen.

  Stel het nieuwe leidingenplan samen

  Vervolgens is het tijd om te bedenken wat er dan precies veranderd moet worden. Welke leiding moet waarheen verlegd worden, welke leidingen moeten er verwijderd worden en welke leidingen komen er nieuw bij? Maak aan de hand hiervan een nieuw leidingenplan en bedenk goed of dit praktisch en werkbaar is.

  Voer het plan uit of besteed dit uit

  Tenslotte is het zaak om het plan ten uitvoer te brengen. Je kunt er allereerst voor kiezen om dit zelf te doen en dus zelf de leidingen te verleggen en de indeling te wijzigen. Mocht je hier te weinig vertrouwen in je eigen kunnen hebben op dit gebied, dan is het raadzaam om het daadwerkelijke verleggen van de leidingen uit te besteden aan een bedrijf wat ervaring heeft op dit gebied. Natuurlijk kun je wel zelf op de kosten besparen door bijvoorbeeld alvast de leidingen op te graven of zelf het leidingenplan op te stellen. Ook kun je bij diverse bedrijven offertes opvragen om zo te besparen op de kosten voor het verleggen van de leidingen.

 • Spouwmuurisolatie


  15 March 2016

  Het isoleren van de spouwmuur brengt een aantal voordelen voor uw woning met zich mee. In onderstaand artikel zullen we kort de voordelen benoemen die zich door de isolatie van een spouwmuur kenbaar zullen maken.

  Voordeel 1: Verhoging van het comfort

  Allereerst zal er na isolatie een verhoging van het comfort merkbaar worden. Doordat de warmte veel beter opgesloten blijft in de woning zal er minder warmte verloren gaan en blijft de woning zelf dus ook warmer. De centrale verwarming hoeft minder op te warmen, waardoor de temperatuur in de woning meer constant blijft.

  Voordeel 2: Besparing op energierekening

  Het volgende voordeel hangt eigenlijk grotendeels samen met het hiervoor genoemde voordeel. Doordat er minder energie verloren gaat en dus minder energie door de centrale verwarming hoeft te worden omgezet in warmte, wordt er minder energie gebruikt door de cv ketel. Vaak wordt hiervoor gas gebruikt, waardoor de gasrekening zal dalen na aanbrenging van spouwmuurisolatie door een installatiebedrijf.

  Voordeel 3: Minder tocht

  Een derde voordeel is dat er na spouwmuurisolatie minder tocht in de woning zal ontstaan. Doordat het warmteverschil in de ruimten veel minder groot is, zal er minder luchtverplaatsing plaats vinden en dus ook veel minder tocht ontstaan. Ook dit draagt weer bij aan de verhoging van het comfort.

  De besparing op jaarbasis

  Een belangrijke leidraad bij het nemen van de beslissing om wel of juist niet een spouwmuur te isoleren, is de besparing op jaarbasis. Uiteraard hangt deze besparing sterk samen met de huidige situatie. Een nu al redelijk gesoleerde spouwmuur of een kleine spouwmuur zal minder besparing met zich mee brengen dan een heel slecht gesoleerde spouwmuur of een spouwmuur van vele vierkante meters.

  In ieder geval kan men de richtlijn aanhouden dat het isoleren van een spouwmuur gemiddeld zo'n 800,- kost en dat deze investering doorgaans in 4 jaar is terugverdiend. Zoals gezegd hangen de werkelijke omstandigheden en terugverdientijden sterk af van de specifieke gevallen, maar het is altijd prettig om enigszins een richtlijn te hebben.

  Besparen op de offerte

  Behalve jaarlijks besparen, kun je op de offerte besparen door diverse partijen te benaderen en om een offerte te vragen. Op die manier weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor het isoleren van de spouwmuur.